Salon Gourmand et Artisanal Joyeuse 2006

Trobada del dia 28 d´octubre a l´antic museu històric i legendari, amb la delegació belga i representants locals, per parlar sobre les festes locals.
El divendres, 28 d´octubre, el Sr. Jean Pierre Violet, president de la Communauté de Communes i del Comitè d´Agermanament de Joyeuse, va intervenir en la inauguració oficial del Salon Gourmand 2006 a la salle de la Peyre.
Aquesta edició va comptar, el dissabte 29, com a acte de protagonisme de la delegació catalana, amb un tastet degustació de productes catalans al matí i rom cremat al vespre, i va ser tot un èxit.
Aquella mateixa tarda va tenir lloc una reunió a l´Antic Museu Històric i Llegendari, a la que va assistir la Sra. Marie Claire, membre de l'associació cultural de Joyeuse, per debatre sobre les festes populars i en especial sobre el carnaval, que es vol tornar a reactivar a la població de Joyeuse.
Ja al vespre, durant el sopar oficial al Foyer Résidence, es va celebrar una taula rodona sobre el tema: “Cultura i ruralitat”. Com a representant de Vilassar de Dalt va intervenir el Sr. Antoni Llimona Botey, membre del sindicat Unió de Pagesos i conegut pagès del nostre municipi. El Sr. Pierre Courouble, vicepresident del Comitè d´Agermanament de la localitat francesa, va oficiar de moderador en una tertúlia en la que també van intervenir un representant del Casal de Cultura de Jupille (Liège, Bèlgica) i el mateix Sr. Jean Pierre Violet. Es va trobar a faltar la presència dels representants de la localitat italiana de Pescaglia, absents en aquesta edició.

En aquest acte es va recordar als assistents que al 2007 se celebraran els 20 anys de l´Agermanament de Vilassar de Dalt amb Joyeuse i que la nostra població està preparant tot un seguit d'actes de commemoració que coincidiran amb la Festa Major dels Sants Màrtirs.
El Comitè francès vol celebrar aquesta efemèride el 14 de juliol, la diada de la Festa Nacional.

Volem aprofitar l´ocasió per agrair l'acollidora amabilitat dels Srs. Garcia, Srs. Plancher, Srs. Fargier, Srs. Violet i Srs. Mutel.

Comparteix