PASTÍS PER A TOTHOM

17 d’octubre Dia Internacional per l'Eradicació de la Pobresa,
No cal estadístiques, ni fotos de països llunyans per saber que la pobresa traspassa la frontera de la dignitat humana. Només cal desplegar el diari per veure les necessitats de la població per sobreviure a la gana, al fred, a la ignorància, al respecte... i només cal obrir la finestra per contemplar la indigència dormint entre cartrons, remenant contenidors o parant la mà davant dels serveis socials en el millor dels casos.
I avui alguns farem fires solidàries, maratons de recollida d’aliments, joguines o roba, mentre d’altres patiran de gota pels excessos, deixaran menjar al plat, llençaran l’entrepà perquè no és tendre o, en el pitjor dels casos, defraudaran xifres astronòmiques d’euros, publicaran satisfets beneficis extraordinaris de bancs, elèctriques o comunicacions... i gaudiran d’uns privilegis restringits.
Fem UN CRIT per eradicar la pobresa! Posem fre a l’avarícia i seny a les necessitats, deixem de malgastar, reclamem honestedat,... perquè tothom té dret a gaudir d’un tros de pa sense haver de pidolar i només podrem estar orgullosos del nostre món quan la pobresa formi part del passat.

Comparteix