PSC del Maresme recolza la conversió de la NII en via cívica

Millorar la mobilitat al Maresme és un dels grans objectius del PSC a la comarca. El Comitè del PSC del Maresme veu la millora de la xarxa de les carreteres com una mesura indispensable per al futur immediat del Maresme.
Aquest compromís del PSC no és nou: com a ciutadans i ciutadanes del Maresme coneixem i vivim aquestes dificultats i portem molts anys treballant per trobar solucions. Hem treballat internament generant debat i propostes (document PSC “Territori i sostenibilitat” 2002); hem treballat activament en la comissió de mobilitat del Consell Comarcal; hem pres compromisos a nivell local, comarcal i nacional, i hem instat al govern de l´estat, mitjançant una Proposició No de Llei, a elaborar un projecte per millorar el traçat de la N-II (octubre del 2004)
Després de molts anys sense bones notícies, ara, la feina feta ha tingut els seus fruits: els governs de Maragall i Rodríguez Zapatero, posen per primera vegada sobre la taula una proposta seriosa per canviar el traçat de la N-II i convertir-la en una via cívica.
Pel PSC la millora de la mobilitat rodada a la comarca passa per mantenir i millorar les xarxes de carreteres actuals, no perdent-les. En aquest sentit, pel PSC, la proposta de crear un nou vial per sota la C-32 i convertir l´antiga N-II en una via cívica és una bona solució: dóna respostes pràctiques als seus usuaris, facilita la comunicació entre poblacions del Maresme i converteix la N-II en un espai de qualitat pacificant el trànsit i configurant un front de mar més atractiu.
És important, però, que en el procés de debat que s´obre ara per a definir el projecte final, les administracions públiques de la comarca facin sentir la seva veu i es recullin les seves aportacions, que de ben segur enriquiran aquest estudi inicial. Alhora ara també cal vetllar perquè el traçat final de la proposta presentada tingui el menor impacte ambiental.
El PSC del Maresme considera que s´ha d´aprofitar aquesta oportunitat i que cal evitar diluir aquesta proposta en jocs d´interessos partidistes que acaben no donant solucions a res. El nou traçat de la N-II és vital pel futur de la comarca.
Els socialistes serem ferms en la nostra postura en el procés de debat que s´inicia.
Ferms en la postura com ferms en la nostra voluntat de sempre: resoldre problemes.

Pel que fa a Vilassar de Dalt, aquests vials suposaran una pacificació del trànsit rodat que ha de suportar el nostre municipi, no sent necessari que gran part del trànsit de Cabrils i part del de Premià de Dalt hagi de passar per Vilassar de Dalt per incorporar-se a l´autopista. Aquests vials faran del tot innecessari que noves i no desitjades carreteres travessin el nostre nucli urbà, preservant la qualitat de vida dels vilassarencs.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Comparteix