Un "programa autèntic" per a un equip guanyador

Durant dos dies 1.200 delegats –150 dels quals externs- han treballat intensament per incorporar esmenes i aportacions al programa electoral del PSC amb uns resultats excel•lents. D´aquesta manera, el primer partit de Catalunya afronta les eleccions amb un projecte “autèntic i real” pensat per a “quatre, vuit i fins i tot dotze anys vista”, on les polítiques socials i d´esquerres són les protagonistes.

Ho va explicar així el responsable de Programes i Conferències Nacionals socialista, Ernest Margall, que en la jornada inaugural de dissabte va expressar, una vegada més, “el suport al projecte que José Montilla personifica amb orgull i que tots i totes fem nostre”.

La conferència va donar per molt. Les quatre comissions van treballar a un ritme frenètic, i la conclusió que se´n pot extreure de tot plegat és que una vegada més el PSC esdevé la força amb més capacitat per lidera el canvi social que Catalunya demana.

La Conferència va segellar el compromís del socialisme català d´impulsar nous serveis públics universals i de lluitar per la justícia social. Volem, com va dir el responsable d´Economia del partit, Antoni Castells, “un Estat del Benestar de primera divisió”, en contraposició amb el que proposen altres partits que, com CiU, defensen abaixar impostos i donar ajuts als que tenen més diners.

Joaquim Nadalva fer públic el compromís del PSC de treballar perquè el país pugui “créixer i créixer bé per tal que hi hagi recursos per poder pagar els serveis públics”. Entre altres mesures, va anunciar l´aposta del partit per seguir endavant amb la rehabilitació dels barris i de crear nous llocs de treball mitjançant l´ampliació del sòl industrial. Igualment, el programa del PSC es decanta per impulsar les infraestructures (ferrocarril, aeroports,...) i posar-les al servei dels ciutadans, per tenir un país “ben endreçat, ben comunicat i sostenible”.

Com a partit de Govern, el PSC crearà la Carta de Serveis Públics, que garantirà als ciutadans i ciutadanes la possibilitat de queixar-se i, si s´escau, ser compensats per la mala prestació d´un servei públic. Aquesta mesura, entre moltes d´altres que va explicar Montserrat Tura, responsable de Polítiques de Seguretat, va encaminada a enfortir les insitucions per tal de garantir un millor servei als ciutadans.

Marina Geli, de la seva banda, va posar l´accent en l´obsessió que tindrà el president Montilla per continuar l´esforç en les polítiques educativa, de suport a les famílies i a la gent gran, i de salut iniciat pel Govern de Pasqual Maragall.
-------------------------------------------------------------------

Comparteix